Gas

Gas

Het (huishoudelijk) gasverbruik in caravans en campers hangt sterk van uw situatie af. Verblijft u 3 weken per jaar in een zonnig land met een verblijfplaats met stroomvoorziening, zal uw gasverbruik naar alle waarschijnlijkheid vrij laag zijn. Meestal heeft men dan aan een halve tot 1 volle gasfles ruim voldoende.

Maar als u regelmatig in koelere periodes eropuit trekt, en/of regelmatig op plaatsen verblijft zonder stroomvoorziening, wordt het gas meestal vaker en langer gebruikt, met name voor verwarming van de ruimte en/of koeling van uw koelkast. Het verbruik van het gas neemt dan aanzienlijk toe. In de praktijk komt dit vaak neer op een halve tot een hele gasfles per week. Bij gebruik van de traditionele gasflessen lopen de kosten behoorlijk op. 4 Volle flessen kosten ongeveer 140 euro. Tevens betekent het elke week de lege fles omwisselen voor een volle, terwijl deze niet overal te krijgen is, met name in het buitenland.

Een gasinstallatie op basis van LPG (lees autogas, voor huishoudelijk gebruik) biedt dan uitkomst. Naast het feit dat diezelfde 4 flessen bij een gasprijs van 64 cent per liter ongeveer 26,50 euro kost, is LPG bijna overal goed verkrijgbaar.
Voorwaarde hierbij is het gebruik van dampgasflessen (met 80% vulbegrenzing) en een buitenvul aansluiting.

Wij installeren de gasinstallatie met slangen of met buizen met een stalen band om de fles.

Onderstaand enige foto's van systemen die wij hebben ingebouwd:


Product vergelijk (0)


LPG damptank 27L

LPG damptank 27L

Inhoud 27,2 L brutoGewicht leeg: 6,6 kgHoogte met kraag: 60 cmHoogte zonder kraag: 55 cmDiameter: 30..

€ 279,00

LPG damptank 33L

LPG damptank 33L

Inhoud 33 L brutoGewicht leeg: 8 kgHoogte met kraag: 69 cmHoogte zonder kraag: 64 cmDiameter: 30 cm..

€ 349,00

LPG systeem

LPG systeem

Deze set, afgestemd op 1 LPG gasfles,  bestaat uit:1 lichtgewicht aluminium dampgasfles met 80%..

€ 325,00

Weergeven 1 t/m 3 van in totaal 3