Wij monteren uw solarset in onze werkplaats

Als u ervoor heeft gekozen om de solarset door ons te laten monteren, heeft u tevens gekozen voor minder zorgen voor uzelf. Montage van een dergelijk systeem is vakwerk, waarbij uiterst zorgvuldig moet worden omgegaan met enerzijds uw waardevolle bezit als caravan of camper, anderzijds de electrische eigenschappen van de gebruikte onderdelen en materialen.

Als u de caravan of camper bij ons brengt, nemen we vooraf de installatie door. Wat is uw voorkeur voor de plaats van het zonnepaneel en de dakdoorvoer. Hierbij adviseren wij rekening te houden met eventuele latere installaties zoals een schotelantenne of WiFi-antenne. Waar plaatsen we de laadregelaar en overig aansluitmateriaal als zekeringhouder en eventuele lasdoos (onze voorkeur gaat uit naar het accu compartiment).

Als u voor extra opties heeft gekozen, en u wilt deze ook door ons laten monteren, nemen wij ter plekke met u de installatie door (e.e.a. is afhankelijk van bv. waar u een display wilt plaatsen, of dat u ook de startaccu van uw camper wilt laden bijladen). Als stelpost hanteren wij een bedrag van € 130,00 (arbeid + benodigde materialen; exclusief de opties zelf) voor het plaatsen van een display, het aansluiten van de startaccu op de laadregelaar en het plaatsen/vervangen van een huishoudaccu.

De tijd die wij nodig hebben voor montage, waarbij kwaliteit en niveau van afwerking zeer hoog staat, is ongeveer 1 dag. In verband met de droogtijd van de lijmkit van 1 a 2 dagen dient u rekening te houden met 2 dagen (b.v. 's morgens vroeg brengen, de volgende dag aan het eind van de middag ophalen).

Bij de montage van de basisset is inbegrepen:
  • Zekeringkastje met zekeringen (tussen zonnepaneel/laadregelaar en laadregelaar/accu)
  • Kabel voor aansluiten huishoudaccu op laadregelaar
  • Diverse stekkers voor afmonteren kabels
  • Kabelgoot voor op het dak
  • Materiaal (lasdoos, vermogensklemmen) voor koppelen solarkabels (bij uitvoering met 2 panelen, 2 sets kabels)
Optioneel (niet bij de prijs inbegrepen) kan gekozen worden voor een geschakelde zekering tussen zonnepaneel en laadregelaar. Mocht de accu later om wat voor reden dan ook losgekoppeld moeten worden van de laadregelaar, dient vooraf de stroomtoevoer vanaf het zonnepaneel naar de laadregelaar te worden onderbroken. De geschakelde zekering maakt dit voor u erg eenvoudig.