• Votronic laadregelaar MPP350 Duo Dig

Votronic laadregelaar MPP350 Duo Dig

  • Merk: Votronic
  • Model: mpp350
  • Beschikbaarheid: 3-5 werkdagen
  • € 199,00

De laadregelaar MPP350 Duo Dig is onderdeel van de serie MPP165/MPP250/MPP30 Duo Dig. Deze laadregelaars zijn gebaseerd op MPPT-technologie (Maximum Power Point Tracking), waarbij de regelaar zijn invoerspanning aanpast om zoveel mogelijk vermogen van het zonnepaneel op te nemen. Dit komt uitermate goed van pas bij wat minder zon of een gedeeltelijke bedekking van het paneel (bv. door schaduw van wolk of boom).
De technologie is wel iets duurder dan PWM-producten (Pulse with Modulation), maar door de hogere opbrengst (gemiddeld 20 a 30%) goed passend in onze Top solarset.

Deze laadregelaars kunnen, naast het optimaal bijladen van uw huishoudaccu, ook de startaccu van een camper op peil houden met een onderhoudslading.

Tevens kan men de laadregelaar aansluiten op een EBL omvormer systeem (vaak toegepast bij campers). Wij raden echter deze wijze van koppelen af, en adviseren de laadregelaar rechtstreeks op de huishoudaccu te koppelen. Dit om verlies van vermogen zoveel mogelijk te voorkomen.

De laadregelaar kan uitstekend in combinatie met andere laadregelaars worden gebruikt (bv. parallel aan de omvormer/laadregelaar van de camper of caravan).
Technische gegevens
Maximaal inputvermogen vanaf zonnepane(e)l(en) 350 Watt
Maximale inputspanning vanaf zonnepane(e)l(en) 50 V
Maximale inputstroom vanaf zonnepane(e)l(en) 21 AMp
Maximaal laadstroom accu I/II 25,0 / 1,0 Amp
Accutype (instelbaar) Zuur (o.a. Semi-Tractie), Gel, AGM, LiFePO4
Maat (lxbxh in mm) 131 x 40 x 77
Gewicht (kg) 0,25
Extra's Aansluiting tbv Votronic LCD SOlar computer S; Uitgang voor aansluiting op EBL; Aansluiting temperatuursensor; Aansluiting voor koelkast (bij voldoende vermogen)

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed